Likdoorns
Likdoorns, pleisters en zere kuiten
Korte en lange wandelingen door Europa

Na het succes van zijn vorige boek komt Herbert Paulzen wederom met een nieuwe bundel korte en lange wandelingen door Europa. In Blaren, eelt en natte voeten volgde hij de sporen van Sherlock Holmes, James Cook, Robert Stevenson en van de schapen, koeien en marmotten.
In Likdoorns, pleisters en zere kuiten loopt hij onder meer langs de wilde kust van Wales en over de smokkelpaden van Extremadura en Alentejo. Hij treedt in de voetsporen van de Säumer - transporteurs van handelsgoederen over de passen van Italië en Zwitserland. In de Dolomieten ontmoet hij oude ijsmakers, in de Noord-Engelse Dales laat hij zich vijf natregenen en in de Sierra Nevada haalt hij vroege jeugdherinneringen op bij herders. Op dagwandelingen mijmert hij in Lyme Regis over The French Lieutenants Woman, en in de Languedoc over een uit liefdesverdriet huilende reus.
Van de routes die Paulzen in Likdoorns, pleisters en zere kuiten aflegt zijn kaartjes opgenomen, zodat u ze eventueel kunt nalopen. Maar het is wel zo aangenaam om er over te lezen, want of u dezelfde avonturen meemaakt als de auteur is niet gegarandeerd.

De verhalen van Paulzen zijn meer dan verhalen over wandelingen. Hij vertelt over de geschiedenis, haalt anekdotes aan en tekent dialogen op.

Leesvoorbeeld

 

ISBN: 90 5501 946 1
Uitgever: BZZTôH
Leverbaar sinds 2002